IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нараства заплахата от „глобална потребителска стачка“

Историята показва, че намаляването на дискреционните разходи от потребителите представлява сериозен риск за пазарите

17:04 | 01.05.22 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 4 rate down comment 0
4un4o.
преди 2 години
Мърш0 сорос0иднa . Толкова отчайващо глупав0 същество като тибя може да бъдат само два ника във форума на тази медия - имотния тp0л Dury или всеобщия тp0л Селенка . Трудно е да се разграничат двата ника защото и двата са с по 5 грама м0зък . А може и двете пaчи да са всъщност една залюханa бабушkера допълваща пенцията с глуп0вати тр0лски мнения . Апропо , пиеш ли редовно апчетата както те съветвам от месец насам .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 1
evlogi
преди 2 години
На това му се вика смешен плач.Поне що се отнася до богатите страни, налице е по-скоро здравословна тенденция към коригиране на някои от прекалените ексцесии в прхосничеството,на което бяха свикнали.Хич не ги мисля тях.Проблемите ще са значително по-сериозни наистина в по-слаборазвитите държави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 3
юрист
преди 2 години
''...Да не говорим, че се прави на Жена...'' Мдаа- никой от вас- старите комунисти и социалисти, не може да предположи, че една хетеро биологична ЖЕНА може да има поне среден интелект и може да упражнява юридическа професия в България, нали;0 В ЮФ на СУ се изучава и макро- и микро- икономика, та- какъв точно ти е проблема,,,Вероятно си заобиколен от наташки с айкю под 80 и не можеш да предположиш, че съществуват българки с айкю 148- еее, това си е твой проблем и не разбирам защо трябва да ме занимаваш с него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 4
Kiro_100
преди 2 години
Другаря "йорист" явно има задачата да се изКъка на всяка статия .. Да не говорим, че е тотално неграмотен и не спазва правописните правила на българския език .. Само за пример "човек съм си-" ...Трябва да стане "човек съм си - " ...Няма познание за шпация ... ''хората'' - в българския език не използват "straight quotes" ... Правилно е да се използват долни и горни кавички - хората ...Не познаване на Em Dash - пример, "в днешно време хем" = "в днешно време - хем ..."Да не говорим, че се прави на Жена .. Явно е някакъв Травестит .. Който обича да се облича в женски дрехи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 3
Solar Power
преди 2 години
Ами нарича се дефлация. Тоест има много стоки по магазините , но хората не купуват. Следва рязко намаляване на цените на всичко може да го наречеш "краш" включително и на петрол и газ. Следва фалит на Русия подобен на този през 1989-та. Разбира се винаги имат опцията да станат втора Северна Корея ... но мен лично това изобщо не ме интересува. Трябва да разкараме час по скоро старите руски самолети и Ц-300 защото няма кой да ги обслужва и да ги заменим с нещо по новичко :) Иска ми се да имаме и добър ракетен щит защото имаме и друг заподозрян от югоизток на който скоро също може да му излопа нещо дъската :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 7
юрист
преди 2 години
Съвсем реален човек съм си- просто ти трябва да си погледнеш календара- днес сме 2022 г., а не 1972 г. Социалната ножица е голяма, защото твърде много са онези, които цял живот ЧАКАТ НА ДЪРЖАВАТА да ги храни и пои и забравят, че вече не сме в соца. След като ''хората'' искат да притежават скъпи вещи и да имат добър живот, да се стегнат и да учат, а не да вряскат- не ща да уча, не искам да работя, искам държавата да ми осигури минимален базов доход, който да ми стига за дневната ми доза мари00хуана, някоя бира и да си плащам консумативите у дома, при мама и при тате...Тези пара000зити НИКОГА не могат по законен начин да си осигурят качествени блага,ноооо- очите им все в чуждото, в благата на хората, които са постигнали със знания, умения години наред и с честен труд тези блага. Така не става. Който не работи, не трябва да яде- и нямам предвид пенсионерите, а младите ке000леши на възраст между 19-29 години. Няма как да стане в днешно време хем да си размятат из заведенията карантиите, хем да не работят, хем да не учат, хем да употребяват наркотици, и накрая да искат да получават заплатите на висшия мениджмънт и когато не ги получат, да палят магазини и офиси от злоба, че са из888метта на обществото...Вие, социалистите и комунистите, припознавате точно тези тЪртеи като вашите младежки групи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 7
cyclop
преди 2 години
Бате ти реален човек ли си? Нямам дори минимално усещане че комуникирам с някой осмислящ и разбиращ за какво става дума в написаното по което коментира? Все едно пускаш някакви автоматично генерирани съобщения? Активирани от ключови думи и даващи отговор по готови алгоритми?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 5
ing5rov
преди 2 години
мхм , наближава времето когато с "интелектуалния" си труд , мое само да пукалясаш пред компютъра тролейки , щото нема да има папо ... научи се откъде се хваща мотиката , щот ако беше по-млада , все ше се намери някой да те коландри за парче хляб , ама сега те чака глад ...професията тролей няма много дълго бъдеще ... : )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 9
юрист
преди 2 години
Просто е- като не можеш да си позволиш екстра качество или нещо от световна марка, се задоволяваш пак с качествена стока, но не от световна марка- толкова ли е сложно за разбиране... А и България е в пазарна икономика- държава не е длъжна да осигурява работни места/ т.е. работа/ за гражданите, а е длъжна да създава равни условия за развитие на тези, които създават работни места. Соца в България приключи и ако човек иска да има достатъчно блага и да живее добре, трябва да се понапъне, защото само с полагане на тежък физически труд не става. В сегашно време повече се цени интелектуалният труд- за доста други видове физически труд си има роботи или машини. така, че- всеки да си прави сам изводите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 5
cyclop
преди 2 години
Като дигнеш цените и хората не могат да си позволят да купуват, това е "потребителска стачка"? Бре тая 1984 все повече за носа става
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още